Все по-взривоопасно става лятото в анексирания от Русия полуостров Крим. Нов

...
Все по-взривоопасно става лятото в анексирания от Русия полуостров Крим. Нов
Коментари Харесай

Рано сутрин нови взривове в военна база в Крим, тече евакуация на околните села

Все по-взривоопасно става лятото в анексирания от Русия полуостров Крим. 

Нов гърмеж е имало тази заран във военна база на анексирания от Русия полуостров Крим, заяви съветската организация " Интерфакс ", като се базира на Министерството на защитата в Москва, съобщи Дневник.

Инцидентът се е случил в 6:15 мин локално време на територията на военна база в региона на Джанкой, в северната част на полуострова.

" На 16 август към 06:15 ч. сутринта в региона на село Майское (район Джанкой) избухна пожар на територията на оградено краткотрайно вместилище за муниции на една от военните елементи. В резултат на пожар съхраняваните муниции са детонирали ", се споделя в изказване на военното ведомство.

Според известието от мястото на случая все още няма открити съществено потърпевши. Усилията за потушаване на пожара не престават.

Губернаторът на Крим Сергей Аксьонов обаче заяви за двама ранени цивилни жители: " Един мъж е с охлузна рана, един е затиснат от стена ",написа той в " Телеграм ". Пострадалите са в село Азов.

В 9:18 московско време Аксьонов добави в " Телеграм ", че написа детонациите на муниции не престават и че е почнала евакуация на популацията в близките села.

На 9 август авиационни муниции детонираха на военното летище Саки в Крим, убивайки един човек и ранявайки 14. Източник от Министерството на защитата назова главната версия за случая нарушаване на разпоредбите за пожарна сигурност.

Версията за взривяване на муниции е публична за Москва и за детонациите на военното летище " Саки " в Крим. На 9 август вследствие на гърмежи бяха изгубени най-малко 8 бойни самолети, един човек почина, а 14 бяха ранени. Източник от Министерството на защитата уточни, че главната версия за случая нарушаване на разпоредбите за пожарна сигурност, само че разследващи данни демонстрират, че може би става дума за офанзива от украинска страна. Киев публично не разяснява аргументите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР